Την Τετάρτη 6-3-2024 πραγματοποιήθηκε δράση

ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε θέματα ισότητας των φύλων, έμφυλης βίας και έμφυλων διακρίσεων.

Με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας (δια της υπευθύνου Σχολικών Δραστηριοτήτων κα. Παπαγιαννοπούλου Πολυξένης) σε συνεργασία με το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας(ΚΕΘΙ) σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης μαθητών/τριών με θέμα:«Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση εκπαιδευτικών και μαθητών/τριών σε θέματα έμφυλης βίας, διακρίσεων και ισότητας των φύλων».

Στόχοι του προγράμματος ήταν:

α) η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών και μαθητών/τριών σε θέματα ισότητας των φύλων, έμφυλης βίας και έμφυλων διακρίσεων,

β) η αλλαγή στερεοτυπικών αντιλήψεων για τις σχέσεις των φύλων, καθώς και

γ) η καλλιέργεια στάσεων και η ανάπτυξη δεξιοτήτων για τον σεβασμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων και την πρόληψη των έμφυλων διακρίσεων και της βίας.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε διαδικτυακά μέσω webex όχι σε μορφή ημερίδας, αλλά συνδύασε τη θεωρία για τα αντίστοιχα θέματα με κάποιες ασκήσεις που απαιτούν τη συμμετοχή σε μικρές ομάδες μαθητών/τριών και την ανάπτυξη αυτενέργειας και ανταλλαγής απόψεων και αντιλήψεων από πλευράς τους σε ομαδοσυνεργατική βάση.

Related Post