Την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2024 οι μαθητές της Β΄Λυκείου του σχολείου μας επισκέφτηκαν το ραδιοφωνικό σταθμό “radio net” στη Λαμία. Η επίσκεψη αυτή έγινε στα πλαίσια της θεματικής ενότητας της Ν.Ε. Γλώσσας “ΜΜΕ-ραδιόφωνο” με σκοπό τα παιδιά να εξοικιωθούν μ’ έναν ιδιαίτερα γοητευτικό κόσμο, το κόσμο του ραδιοφώνου και της δημοσιογραφίας, μια ιδέα της εκπαιδευτικού μας Καραμουλά Κωνσταντίνας, η οποία συνόδευσε και τους μαθητές στον σταθμό μαζί με την εκπαιδευτικό Μπάμπαλη Γεωργία. Μάλιστα στις 13 Φεβρουαρίου γιορτάζεται η παγκόσμια ημέρα ραδιοφώνου.

Οι μαθητές/τριες ξεναγήθηκαν στους χώρους του σταθμού από τον κ. Γιάννη Κούτρα, ο οποίος τους έδωσε χρήσιμες οληροφορίες σχετικά με την παραγωγή μιας ραδιοφωνικής εκπομπής, την ηχοληψία κια το ρεπορτάζ.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο ραδιοφωνικό σταθμό οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ζωνατνά μια ραδιοφωνική εκπομπή και να “βγουν στον αέρα” με θάρρος και ενθουσιασμό.

Η εμπειρία ήταν ξεχωριστή! Να, λοιπόν, πώς το σχολείο μπορεί να οδηγήσειτους μαθητές στο να δημιουργήσουν, να μάθουν, να γνωρίσουν νέους ανθρώπους, να ζήσουν μοναδικές εμπειρίες, να βιώσουν πρωτόγνωρα συναισθήματα!

Ευχαριστούμε θερμά τους ανθρώπους του “radio net” για τη φιλοξενία και την πρόθυμη διάθεση να μας προσφέρουν γνώσεις και χαρά!

Related Post