Την Τρίτη 3 Οκτωβρίου, το Λύκειο & το Γυμνάσιο Δομοκού υλοποίησαν από κοινού αθλητικές δράσεις στα πλαίσια της 10ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού με κοινό σύνθημα: «Η Κίνηση δίνει Ζωή», προκειμένου να αναδειχθεί η θεμελιώδης σημασία της σωματικής άσκησης και του αθλητισμού για την υγεία και την ευημερία του ατόμου. Στο πλαίσιο αυτό και έχοντας ως βασική επιδίωξη την αύξηση της φυσικής δραστηριότητας πραγματοποιήθηκε πεζοπορία και συμμετοχή σε αθλήματα και τέλος όταν ο καιρός μας ταλαιπώρησε , οι μαθητές μας δεν έχασαν το ενδιαφέρον τους και επιδόθηκαν σε  παραδοσιακούς χορούς.

Τονίζοντας την σπουδαιότητα της συμμετοχής σε κινητικές δραστηριότητες δια βίου και τη σημασία της άσκησης στην ποιότητα ζωής κινήθηκε η ομιλία της (διαδικτυακής) καλεσμένης και φίλη μας Νένας Ανεστοπούλου, την οποία και ευχαριστούμε θερμά για την καθηλωτική της ομιλία.  Η κα. Ανεστοπούλου είναι Καθηγήτρια φυσικής αγωγής (ΤΕΦΑΑ Αθήνας). Έχει ειδικευτεί στο group fitness στις ΗΠΑ, στο Lynne Brick fitness and training school. Εισηγήτρια σε σεμινάρια σε Ελλάδα και Κύπρο. Δραστηριοποιείται στο χώρο του group fitness εδώ και 32 χρόνια, και στο χώρο του personal training 20 χρόνια. Από το 2016 ασχολείται ερασιτεχνικά με το bodybuilding με διακρίσεις σε διαγωνισμούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Ημέρα αθλητισμού… - larissanet.gr

Θερμές ευχαριστίες στον εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής Τσιλούλη Χρήστο και στους εκπαιδευτικούς και των 2 σχολείων για την πολύτιμη βοήθεια. Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Διευθύντρια του Γ/σιου Δομοκού κα. Αργυρώ Βελαώρα για τη συνεργασία στις κοινές μας δράσεις.

Η Δ/ντρια του ΓΕΛ Δομοκού

Αριστέα Κιαμούρη

Related Post